четвртак, 24. септембар 2015.

Kako ubrzati računar?


Kao prvo da napomenem da pomoću ovog tutorijalu nećete poboljšati Vaše performanse računara. To možete učiniti samo kupovinom novijih komponenti. U ovom tutorijalu pokazaću vam kako da ubrzate Vaš računar u slučaju da je počeo da ,,koči".

Vremenom računar počinje sporije da radi, što zbog virusa, nagomiljavanja keš memorije ili bespotrebnih programa. Tako da bi valjalo s vremena na vreme ,,očistiti" računar; pritom ne mislim na prašinu, mada bi i to pomoglo računaru da bolje radi.

Pa da krenemo...

Korak 1: Antivirus

Kao prvi korak preporučio bih vam da instalirate neki antivirus. Moja preporuka je jedan od ovih besplatnih: Avast, AVG, Avira. Nakon instalacije, skenirajte Vaš računar.

Korak 2: CCleaner

CCleaner je takođe besplatan program, i veoma koristan. Njime možete obrisati nepotrebne fajlove sa računara, otkloniti greške i još mnogo toga. Dakle nakon instalacije, pokrenite analizu, a zatim čišćenje.




Sada kliknite na Registry pa na Scan for issues. Kada se skeniranje završi kliknite na Fix selected issues...





Korak 3: Windows Startup programi

Startup programi su oni programi koji se pokreću automatski kada uključite računar. Neke bi valjalo isključiti, ali samo one za koje ste sigurni da neće njihovo isključivanje naškoditi sistemu. U mom slučaju to je BitTorrent. To možete uraditi takođe uz pomoć CCleanera.

Kliknite na Tools, izaberite program, i kliknite na Disable





Nakon ovoga, računar bi trebao da radi mnogo bolje tj. brže. U slučaju da i dalje radi sporo, valjalo bi promeniti sistem.

    


0 comments:

Постави коментар